ACT

Sistemul complet pentru fixarea fațadelor ventilate.

fischer oferă arhitecților și proiectanților prin sistemul ACT (Advanced Curtain wall Technique) un sistem inovator complet de înaltă calitate pentru fixarea fațadelor ventilate. În afară de o prelucrabilitate mai bună și avantajele de ordin economic, sistemul ACT se pretează unui domeniu creativ de aplicare arhitecturală deosebită:

ACT permite utilizarea panourilor de fațadă realizate din panouri de piatră cioplită de 20 mm grosime, precum și a plăcilor de sticlă ESG și TVG începând de la grosimea de 6 mm.
Mai mult, poziția ancorei de fixare de pe spatele panourilor este la liberă alegere. Schimbarea unui singur sau a mai multor panouri se realizează ușor. Chiar și montarea panourilor de acoperire se realizează ușor și cu grad mare de flexibilitate.

Trăsături estetice:

Tehnologia de subtăiere în combinație cu ancora FZP-II Zykon-Panel permite să nu fie elemente de fixare vizibile la îmbinări.

ACT extinde opțiunile – și reduce costurile

Sistemul ACT de la fischer oferă posibilitatea proiectării simple și eficiente din punct de vedere a costurilor a fațadelor atractive și complexe. Motivul constă chiar în sistem - FZP II, ancora de panou zykon de la fischer, care este un sistem de fixare subtăiat și astfel fără tensiuni, cu montare într-o gaură subtăiată pre-forată.

Această tehnologie permite susținerea sarcinilor finale multiple față de fixările convenționale. Datorită faptului că poziționarea ancorei poate fi optimizată, momentul de îndoire al panoului este redus cu aprox. 50% față de sistemele tradiționale.

Acest lucru permite utilizarea panourilor mai subțiri și de dimensiuni mai mari. În plus, grosimea variabilă a panourilor poate fi compensată prin utilizarea ancorelor de tip distanțat.

Tehnologia sistemului ACT combină în mod perfect utilizarea ancorelor pentru panouri, a straturilor suport individuale și a tehnologiei sofisticate de forare. Acest lucru asigură beneficii pe șantier, unde instalația este rapidă și simplă indiferent de condițiile meteorologice. Timpul alocat construcției este redus – la fel și costurile.

Cele trei sisteme ACT dintr-o privire

System one

SystemOne structura suport cadru de la fischer este parte integrantă a tehnologiei sistemului ACT. Este destinat pentru sarcini mari, panouri din piatră naturală grele și de dimensiuni mari și pentru punțile dintre elementele structurale non-portante. SystemOne reduce timpul și zgomotul de instalare de la fața locului, de exemplu în timpul lucrărilor de renovare și ușurează înlocuirea panourilor.

Eficace din punct de vedere al costurilor și respectă standardele: consolă colțar de acoperire de la fischer pentru fixarea mecanică a panourilor de acoperire pe structura suport SystemOne.

System one light

SystemOne light este o soluție eficientă când este nevoie de instalarea placărilor ventilate realizate din panouri ușoare de fațadă. Conform așteptărilor acest sistem bazat pe șine dispune de avantajele care asigură specificitatea SystemOne:

 • instalare rapidă datorită sistemului de cârlige și suspendare
 • nu sunt puncte de ancorare vizibile la îmbinări
 • proiectat pentru sarcini mari
 • realizarea punților între elemente structurale non-portante
 • perfect pentru îmbrăcarea construcțiilor cu cadru de oțel
 • fixarea mecanică a panourilor de acoperire
 • înlocuirea nedistructivă a panourilor de fațadă

Sistem de consolă de perete:

 • Minimizarea punților termice
 • Costuri reduse de foraj
 • Reducerea zgomotului în timpul lucrărilor de renovare
 • Instalare uscată chiar și la temperaturi extreme

Fixarea punctuală a sticlei cu subtăiere

Tehnica de foraj ACT la fel ca și ancora cu con invers și structura suport este în concordanță cu tehnologia de fixare modernă. Aparatele pentru forarea găurilor cu subtăiere sunt părți esențiale ale întregului sistem, care constă dintr-o gaură forată și o ancoră.

Pentru foraj fischer oferă mașini dezvoltare proprie în diferite mărimi, începând de la dispozitivele portabile pentru lucrările la fața locului până la echipamente la scară largă pentru producție industrială. Aceste mașini permit forarea de găuri rapid și eficient din punct de vedere al costurilor datorită sculelor de găurit cu vârf de diamant. După găurire se folosesc dispozitive de montat pentru potrivirea ancorelor în panouri. Specialiștii în montaj de la Centrul de Competență ACT oferă o gamă cuprinzătoare de servicii legate de găurit și montaj:

 • Varietate largă de mașini
 • Mașini la scară largă pentru producția în serie
 • Consultanță în alegerea mașinii
 • Achiziționarea/închirierea mașinilor

Prima metodă de fixare punctuală a sticlei cu subtăiere utilizează cea mai modernă tehnologie

Institutul German pentru Tehnologia Construcțiilor [Deutsche Institut für Bautechnik] (DIBt) din Berlin a emis o omologare generală pentru montajul punctual Zykon de la fischer (FZP-G). Această dezvoltare revoluționară reprezintă cea mai modernă tehnologie și poate fi folosită acum fără omologare individuală pentru montajul fațadelor sofisticate din sticlă. Prin utilizarea tehnologiei de subtăiere compania noastră a reușit să creeze primul tip de montaj punctual pentru sticlă din lume, la care gaura nu penetrează sticla.

FZP-G-Z implică un punct de montaj subtăiat realizat din oțel inoxidabil, care include un bulon conic, un manșon de dilatație, un capac de plastic, o șaibă și o piuliță de fixare. Suprafața exterioară netedă a fațadei de sticlă oferă arhitectului posibilități mai extinse de proiectare și în același timp suprafața se murdărește mai puțin, iar curățarea necesită mai puțin efort.

FZP-G-Z de la fischer este disponibil în două variante cu sticlă securizată dintr-un strat (ESG sau ESG-H) și cu sticlă securizată laminată (VSG). Panourile de sticlă pot fi emailate sau înfoliate, și pot fi folosite ca strat suport pentru elemente solare care sunt laminate deasupra.

Service ACT

Vă oferim un serviciu ”all inclusive” dintr-o singură sursă
Mai multe informatii

Products ACT

Prezentarea compactă și informativă a tuturor produselor ACT dintr-o privire
Mai multe informatii

References ACT

Fie că este vorba de tunelul Gotthard sau Burj al Arab, fischer ține pasul cu evoluția în întreaga lume
Mai multe informatii
sc93-delivery-2