ETIC

Sisteme de fixare pentru izolația pereților exteriori

Ce este ETIC?

Fixarea izolației pe pereții exteriori sau ETIC este căptușirea pereților exteriori, ce corespunde cerințelor tehnice din domeniul izolației termice privind învelișurile pentru construcții.

Utilizarea ETIC este reglementată prin avize pentru construcții în Germania, în cazuri speciale pot fi necesare avize pentru situații individuale.

Elementul de fixare pentru sistemul ETIC de la fischer îndeplinește cerințele stricte privind izolația termică a clădirilor din punct de vedere ecologic și al eficienței deosebit de mari.

Avantajele fischer pe scurt

  • Serviciu complet de la un singur furnizor.
  • Pierdere mai mică de energie termică prin peretele exterior datorită izolației termice excelente a fațadei.
  • Reducere substanțială a emisiilor CO2 datorită necesarului mai mic de energie termică.
  • Întreținerea țesăturii de bază pe termen lung; nu se formează crăpături în peretele portant.
  • Suprafață utilă mai mare a spațiului de locuit, cu aceleași dimensiuni exterioare se poate construi cu perete de grosime mai mică.
  • Climat interior mai sănătos; o temperatură mai mare a suprafeței peretelui interior previne formarea condensului, nu vor fi infiltrații, urme și mucegai.
  • Dispunere versatilă a fațadei; o gamă largă de posibile învelișuri ale suprafeței și culori disponibile.
  • Rată excepțională cost-beneficiu; sistemele ETIC reprezintă una dintre metodele cele mai economice ale izolației termice la fațadele clădirilor vechi și noi.

Arhitectură ETIC modernă cu suprafață din ceramică sau piatră naturală

Datorită cerințelor stricte privind caracteristicile izolației termice ale pereților exteriori în sectorul construcțiilor noi și al reabilitărilor, fixarea izolației pe pereții exteriori joacă un rol din ce în ce mai important. Acest lucru nu exclude faptul că clădirile trebuie prevăzute doar cu strat de finisare. În funcție de producătorul sistemelor ETIC suprafețele sunt avizate pentru suprafețele ceramice sau din piatră naturală. Datorită greutății fără încărcătură mai mari a sistemului, acesta impune cerințe mai stricte și pentru dibluri.

Ancorare prin material de ranforsare

Dacă diblurile sunt fixate prin materialul de ranforsare, este nevoie de o tijă mai subțire care să nu rupă materialul și să nu-l strângă la materialul de izolație. Pentru că sarcinile sunt distribuite uniform pe tencuială și materialul de ranforsare, discul cu diametrul de 60 mm este suficient, indiferent de materialul de izolație. Spațierea ancorelor (a) rezultă din: (n = numărul diblurilor pe metru pătrat).

VBS-M pentru reabilitarea zidăriilor duble

Dacă armăturile cu sârmă existente nu sunt disponibile în cantitate suficientă sau sunt deteriorate din cauza coroziunii, pentru asigurarea stabilității se va proceda la reabilitare. Îmbinările corective mecanice de pereți permit o reconstrucție ulterioară rapidă și economică a zidăriei de fațadă.

Fixarea omologată în piatră și în pat de rost asigură numeroase posibilități de aplicare și grad ridicat de siguranță. În acest scop, îmbinarea corectivă de pereți VBS-M este montată mecanic prin împingerea prin zidăria de fațadă în scheletul portant. Zona de expansiune cu două dibluri din scheletul portant și din zidăria de fațadă asigură o îmbinare sigură.

Asociația profesională ETICS

În vederea menținerii unei relații strânse cu piața și producătorii sistemului, E.W.I. (External wall insulation) de la fischer Germany Vertriebs GmbH, membru WDVS Fachverband.

Astfel se asigură dezvoltarea produselor inovatoare și transferul permanent de cunoștințe. Elementele de fixare ETICS sunt vândute exclusiv prin deținătorii avizului WDV.

sc93-delivery-2